Monday, 7 March 2016

Langkawi 2016 Part 3

Assalamualaikum.

Last part from Part 1 dan Part 2

HARI 4

1. Underwater world Langkawi

Dari dulu EN nak datang sini tapi xberkesempatan. Yeah I like animals yg cumel nih. EN bayangkan tempat ni syok, akuarium besar, boleh tgk pertunjukan dolfin. Tapi itu cuma expectation haha. Bayaran masuk agak mahal RM30+ mcam tak berbaloi. 

Bagi yg pernah pergi Akuaria KLCC rasanya dah cukup, tak yah masuk nih dah. Ceh jahatnya bukan nak promote. Dalam ni bagi siapa nak experience penglaman time ribut taufan boleh la,tapi kena bayar harga lain pulak ok. Dalam RM17 tk silap. EN da masuk tapi boleh la, cuma visual kurang menarik. Ada lagi yg laen2 macam Movie 180 degree, Panaroma apa ntah dan kena bayar jugak nak masuk.

Tetiba ada kat hutan.

Dapat jgk jejak kaki kat gunung bersalji. Nmpk ngat menipu takkan tak sejuk.
Tak garang pon encik jerung. Awak comel.

Terkejar2 nak tgk penguin makan. Pingu you are cute too.

Tahukah anda, binatang kat sini agak simbong. Susah diajak selfie.

2. Gunung Mat cincang

Rasanya dalam byk2 tempat sini best. Mcm2 ada dalam nih. Wajib naek adalah cable car. Nak murah amek pakej. Sky bridge, 6D, 3D museum, dan lain2. Boleh rujuk laman web dia PanoramaLangkawi


Entrance 
3. Sky bridge

View dri cable car

Yang bintik bintik tu cable car hehe

Jambatan gantung di gunung2.

Angin bertiup kencang. Susah utk ambik gambar senonoh. Hampir diterbangkan angin, naseb berat huhu.


4. 3D museum

Time nih da hampir tutup , lagi sejam. Kami tak beli sekali dgn pakej. Sebab, sesiapa warga Kedah dapat murah tau, dan boleh cover 4 orang yg bukan Kedah. Bayaran masuk kami RM20 seorang.

Sedih sebab tak dapat explore semua. Sejam tak cukup uollz, besar tempat nih. Next time dtg lagi In sya Allah.

Ala2 retis gitu.. hmm hmm

Wahai kuceng yg comel, tolong jgn mkn CikAin

Gayat ka?


This BFF live happily ever after

Kepak kepak kepak. Tak terbang pon.

Fuhh bahaya nih kalo jatuh.

Hari 5 , LAST

5. Island hoping

Untuk pakej nih pon kami amek dari AB travel. RM50 seorang. Mangrove tour. Naik bot dri Tanjung Rhu, pergi ke Gua buaya, Gua Kelawar? Kilim Park tak pergi sebab masa tu tak boleh lalu, air pasang.  Minum sebentar di restoran terapung, dapat pegang ikan pari, manja sangat kau.

Last trip nih lebih kepada menikmati keindahan alam dan ciptaan Allah.

Pokok bakau.

Gua buaya yang tiada buaya kalau ada bahaya.

Selfie selfie. Kena lalu guakecik. Siapa kecik bertuah takyah tunduk badan sgt.
 Tak banyak gamba haha sebab Kilim Park tak pergi. Lagipon last day slow sikit aktiviti.


6. Kompleks Haji Ismail group

Yay shopping time. Memang rambang mata terutama bila tgk coklat. Auwww tak tahan nak grab semua tpi bajet tak banyak. Cuci mata jeww la.


Balik


Flight ktorang malam, so banyak masa lagi. Kalau tak nak rushing tiru macam kami. Flight patot pukul 10.40 pm tapi delay ke pukul 12.25 am dan delay lagi. Pukul 1 am gitu baru berlepas.

Anyway, best la 5 hari sebab dapat cover byk tempat. Tak sempat nak berParachute, lagipon mahal jgk RM90- RM100++

Oklah so anggaran semua2 untuk trip 5 hari 4 malam di Langkawi dalam RM600++ jgk. Mahalnya tu maybe sebab setiap tempat ada bayaran masuk. Tapi ok la kan.

Tu je. Next time Ke mana kita nih??

Babai.


No comments:

Post a Comment