Tuesday, 26 January 2016

Zoo Negara 2015


Assalamualaikum.

Buhsan la weyhhh. Cuti lama sgt. Nanti dah keje baru tau nak bersyukur dgn nikmat cuti kot.

Jdinya sesaje nak share gambor masa pegi Zoo Negara last year lepas Pro 3 Exam aritu. EN g sana dgn Cik Tnie GreenApple dan Cik AinIdris.

Ktorg mmg minat binatang2 nih. Lagipon last g zoo masa zaman sekolah menengah dulu. Termasuk yg ni kali ke3. In sya Allah akan dtg pegi lagi kot. Dengan cecucu dan cecicit hehe.

Untuk pengetahuan tiket masuk Zoo Negara adalah RM12 seorang. Untuk kanak2 harga dia kurang lagi rasanya. Dan kalau parking kat dalam kena bayar ikut jam. Tak ingat dah berapa.

Ye kat Zoo Negara nih la ada panda besar tu. Tapi masa ktorg pegi tu panda baru lepas bersalin. Tengah pantang jadi tak pergi tgk pon. Lagipon tiket nak masuk tgk panda harga lain. Dalam RM 30+ gitu.

Dalam zoo jgk ada tren yg boleh keliling zoo. Harga dlm RM10+ kot alamak tak igt dah. Zoo Negara nih kecik je pusing2 dalam sejam lebih je dah habes semua.

Pertunjukan anjing laut dan binatang2 laen ada time tertentu pagi dan petang. Tapi tak payah bayar, free. Aritu sempat la tgk pertunjukan anjing laut bernama Bonggo. Eh yeke? Sorry kalau silap.

Jangan risau kalau duduk sana dri pagi sampai petang, ada surau. Cuma makanan amat2 mahal, 2 kali ganda. Ada perkhidmatan fotografi jgk, dorg tgkp gmba dan ikot kita nk bli tak. Harga sekeping RM20+.

Encik Leo yg sombong.


Savannah Walk:
Macam dekat safari gitu. Lembu, badak sumbu, tok gajoh dan lelain.



Bersama si atok unta. Hai ya habibi ya maulana.

Panda punya tempat:

Ni lah bangunan yg ada panda dlm tu. Tertutup.

Panda jadian dari Malaysia dan China. Cumey dok ngeh2.

Heyyy heyy.


Orang utan bergayut :










Girin, Kwangsoo-ssi punya saudara:







Tmpat makhluk suka air:






Kids zone: 

We are kids of cors.







Tamat pengembaraan kami di sana. Of cors tak semua tempat tgkap gamba. Penuh nanti dgn muka2 kami. Next time In sya Allah zoo laen pula.



No comments:

Post a Comment